Wat?

Lindy Hop is een Afro-Amerikaanse dans die ontstond in New York in de late 20’s, begin 30’s. Het is een samensmelting van vele verschillende dansen die samen met jazz muziek de dansvloer veroverde. Deze dans vormde de basis voor jitterbug, rock’n’roll en boogiewoogie. Je kan je verwachten aan swingende moves om met een partner of in je eentje uit de bol te gaan, up-tempo, vrolijke songs en some good old-fashioned wing!

Docenten

  • Geneviève Vermylen is een van de oprichters van Apollo Swing en eigenares van Apollo Hop. Haar voorliefde voor 30’s, 40’s en 50’s maakten van Lindy Hop een natuurlijke keuze toen ze met de dansstijl kennismaakte op Herrang Dance Camp. Sinds dan heeft ze onder verschillende internationale top onderwijzers haar kennis en liefde voor deze energieke swing stijl nog verdiept. Ze is ook hoofd van Crazy Swing Camp, een internationale workshop die sinds 2001 de beste dansers ter wereld samenbrengt.
  • Verdiana Tedeschi leeft een leven van vintage passion: van kleding tot hairstyling, meubeltjes en muziek. Sinds ze Lindy Hop ontdekt heeft is haar leven volledig veranderd: ze schuimt social dances af in België en wordt ook regelmatig gesignaleerd op internationale danskampen en workshops, waar ze de show steelt met haar Italian style Lindy moves.
  • Sven Van houcke heeft dansen in het bloed: als tiener leerde hij al slow waltz, quickstep, jive en disco swing. Enkele jaren geleden ontdekte hij samen met zijn partner Elke Lindy Hop en sindsdien heeft deze dans zijn leven volledig in haar macht. Hij wil niet liever dan zijn passie voor Lindy Hop door te geven aan anderen.

Voor wie?

Zowel beginners als (half-)gevorderde Lindy Hoppers kunnen zich helemaal uitleven tijdens deze swingende lessen!

Data, info & inschrijven?

Vind de meest recente data op Apollo Swing.

 

Waar?

Antwerp Dollhouse
Lange Nieuwstraat 32,
2000 Antwerpen

 

Ik schrijf me in!